• RU
 • MD
 • 22.08.2019 18:04

  ianuarie 2016
  Lu Ma Mi Jo Vi Du
  « Dec   Feb »
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  25262728293031


  18.1.2016 | 11:53

  Angajaţi de la FISC, cu funcţii importante, pe banca acuzaţilor

  Doi funcţionari publici din Bălţi riscă puşcărie pentru corupere pasivă (video)

  CHIŞINĂU, 18 ian – Moldova News. Procuratura raionului Hînceşti a anunţat că a finalizat urmărirea penală şi a expediat în instanţa de judecată cauza penală de învinuire a şefei-adjuncte a Inspectoratului Fiscal de Stat (IFS) din raionul Hînceşti. Despre aceasta relatează luni Sputnik Moldova cu referire la un comunicat al Procuraturii Generale.

  Potrivit Procuraturii femeia este învinuită de comiterea infracţiunii de depăşire a atribuţiilor de serviciu. În acelaşi dosar figurează o subalternă a acesteia, care este inspector fiscal şi este acuzată de procurori de complicitate la comiterea aceleiaşi infracţiuni. Cea de a doua învinuită este anunţată în căutare.

  Procuratura mai notează că împreună cu funcţionarele de la IFS, pe banca acuzaţilor va compărea contabila-şefă de la două firme, în acţiunile căreia procurorii au reţinut „delapidarea averii străine în proporţii deosebit de mari”.

  Procurorii ar fi constatat că în perioada anilor 2008 – 2013, contabila şefă la două întreprinderi cu sediul în oraşul Hînceşti, în lipsa documentelor primare, borderourilor privind transferul salariilor la cardurile angajaţilor şi ordinelor de primire a numerarului, a însuşit ilegal mijloacele băneşti în sumă totală de 1,9 milioane lei.

  Potrivit Procuraturii, în aceeaşi perioadă, şefa-adjunctă a Inspectoratului Fiscal de Stat din raionul Hînceşti, împreună cu subalterna sa, care activa în calitate de inspector fiscal, au efectuat înscrieri neîntemeiate în actele de uz intern, prin care, în mod neîntemeiat, au fost majorate sumele real achitate de către unele firme.

  Procuratura precizează că astfel au fost stinse nejustificat obligaţiile de achitare a impozitelor şi taxelor pentru 5 firme, în sumă totală de peste un milion de lei. În consecinţă, statului i-au fost cauzate daune în proporţii considerabile.

  Procuratura a mai subliniat că printre întreprinderile care au beneficiat de stingerea nejustificată a obligaţiunilor de achitare a impozitelor şi taxelor au figurat inclusiv şi firmele, ale căror contabilă-şefă era învinuită de delapidarea averii străine.

  Această cauză penală urmează să fie examinată în fond de Judecătoria Hînceşti. Inculpatele au interdicţia de a părăsi localitatea, iar dacă vor fi recunoscute vinovate, contabila-şefă riscă până la 15 ani închisoare, iar şefa-adjunctă a IFS Hînceşti riscă până la 5 ani de detenţie.