• RU
  • MD
  • 07.01.2017 09:52





    martie 2016
    Lu Ma Mi Jo Vi Du
    « Feb   Apr »
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    28293031  





    22.3.2016 | 15:38

    Vinovații atacurilor teroriste de la Bruxelles

    Брюссель теракты

    CHIŞINĂU, 22 mar – Moldova News. Analistul politic român Bogdan Duca dă vina pe SUA și statele Uniunii Europene pentru atacurile teroriste din această dimineață din Bruxelles. Într-o postare pe o rețea de socializare el scrie că evenimentele tragice din aeroportul capitalei belgiene sunt consecințe ale „primăverii arabe”.

    „Europa a devenit câmp de bătălie. Vinovații? SUA și statele UE care au încurajat renașterea islamului prin așa numitele “primăveri arabe”, care preferau să plângă soarta sărmanilor “palestinieni” din Hamas şi Hezbollah, în loc să adopte o poziție rațională în Orientul Mijlociu.

    Bogdan Duca menționează că civilizația europeană este în proces de degradare și aceasta afectează mult evoluția sistemului comunitar.

    „Uniunea Europeană este un uriaș azil de bătrâni, cu senilitatea indusă de droguri, complexați de propriul trecut, incapabili să ajungă măcar la genunchii civilizației mărețe pe care ar trebui să o moștenească: civilizația europeană.

    Totodată, analistul politic de la București precizează că libertățile cetățeanului european dispar, la fel ca și suveranitatea statelor membre ale Uniunii Europene în favoarea unui centru comun care vrea să instaureze totalitarismul propriu.

    „Pe zi ce trece, libertățile noastre dispar, fie de frica — justificată- a terorismului, fie din inepția multiculturalismului corect politic. Libertatea personală și suveranitatea națională sunt concedate unor autorități care încurajează, în același timp, islamismul pentru a putea justifica apoi instaurarea propriului totalitarism„, scrie Bogdan Duca în postarea sa pe Facebook.

    Precizăm că în această dimineață pe Aeroportul Internațional din Bruxelles au explodat două bombe, iar câteva minute mai târziu o explozie similară a fost înregistrată la stația de metrou Malbec și Piața Schuman, în apropiere de instituțiile europene. În urma exploziilor au fost înregistrați mai mulți răniți și morți. Informațiile cu privire la numărul celor decedați încă sunt incerte.

    În centrul Bruxelles-ului circulația transportului public este oprită, iar conducătorii de taxi refuză să transporte pasagerii la aeroport.