• RU
 • MD
 • 15.09.2019 21:40

  martie 2014
  Lu Ma Mi Jo Vi Du
  « Feb   Apr »
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31  


  24.3.2014 | 10:58

  Scumpiri ca-n Europa, condiții ca-n Moldova

  maxi taxi маршрутки

  CHIȘINĂU, 24 mar – News-Moldova. O eventulă majorare a taxei de călătorie cu microbuzele a stîrnit nemulțumirea chișinăuienilor, mai ales a celor care  se deplasează zilnic cu acest mijloc de transport. News-Moldova a realizat un sondaj de opinie pentru a afla părerea oamenilor cu referire la eventuala scumpire.

  Alina, 20 ani, studentă:

  „Se scumpesc produsele lactate, noi suntem nemulțumiți, dar nu facem nimic. Se scumpește pâinea, iar noi din nou nu întreprindem nimic. Și da, probabil că se va accepta majorarea taxei de călătorie și numai noi vom fi de vină pentru faptul că nu luăm atitudine și nu ne revoltăm.”

  Maria, 47 ani, bibliotecar:

  „Doamne ferește ce se întîmplă! Unde sunt autoritățile?! Stau bine pe scaunele lor, iar de omul simplu nu le pasă. Dacă vor lua așa o decizie, ne vom convinge încă o dată că cei de sus sunt complici la cele mai murdare lucruri din țara asta.”

  Mihai, 65 ani, pensionar:

  „Lasă mai bine să le scoată de pe rută, că noi vom circula și cu troleibuzul, numai de-ar fi și acestea într-o stare mai bună. Am muncit o viață în folosul statului, am plătit impozite și acum noi, cei în vîrstă, ne ducem traiul în condiții mizere.”

  Ludmila, 32 ani, funcționar public:

  „Dacă se scumpește taxa de călătorie, atunci am să merg cu transportul public, chiar și cu condiția să schimb trei mijloace de transport pe zi.”

  Ion, 26 ani:

  „Dacă am fi deștepți, n-am merge cu microbuzele. Să le facem și noi o grevă ca să înțeleagă că majorarea taxei de călătorie va fi în defavoarea lor. La urma urmei, avem și transportul public așa că ne-om descurca noi cumva.”

  Petru, 25 ani, masterand:

  „Trăim într-o țară în care legile sunt adoptate și sunt valabile doar pentru cetățenii de rînd și nu mă tem să spun că suntem guvernați de mafie. Să dau 4 sau 5 lei pentru o călătorie în picioare și încă într-un microbuz de 30 de ani vechime?! Niciodată.”

  Liviu, 19 ani, student:

  „Părinții mei s-au stins din viață cu doi ani în urmă din cauza unei boli incurabile, dar cu o bursă socială de 300 de lei nu mă pot descurca. Trebuie să se ia în calcul toate păturile sociale atunci cînd este vorba de o majorare a prețurilor.”

  Sofia, 29 ani:

  „Aceste scumpiri nu sunt motivate. Încă n-am ajuns în Europa, dar prețurile sunt mai ceva ca acolo. Cred că suntem obsedați de ideea europenizării și acceptăm tot ce ni se dă.”

  Sergiu, 53 ani:

  „Mi-e frică să merg în microbuz, dat fiind faptul că am fost martorul multor accidente cu implicarea acestora. Din goana după bani, accelerează și încalcă regulile de circulație, şoferilor nici nu le pasă de riscurile cărora sunt expuşi pasagerii din salonul transportului.”

   


  Тэги: ,