• RU
  • MD
  • 11.11.2016 04:15





    noiembrie 2016
    Lu Ma Mi Jo Vi Du
    « Oct    
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    282930  





    3.11.2016 | 15:50

    Orheienii vor sărbători ziua orașului cu mare fast

    Orhei

    CHIŞINĂU, 3 noi – Moldova News. Cârnăciori la grătar oferiți gratuit, program distractiv pentru copiii din Orhei, concert susținut de zece artiști autohtoni și doi invitați speciali care vor face furori la sfârșitul zilei. Acesta este programul pe scurt al evenimentului grandios prin care va fi sărbătorită Ziua Orașului Orhei.

    Marți, 8 noiembrie, orheienii vor marca 462 de ani de la prima atestare documentară a orașului Orhei. Cu această ocazie, Primăria Orhei, cu susținerea Asociației Obștești “Pentru Orhei”, a pregătit un program amplu pentru întreaga zi.

    Astfel, pe parcursul zilei, atmosfera de sărbătoare va fi asigurată de ansamblurile locale de dansuri și muzică populară.

    Odată cu amiaza, toți locuitorii orașului și oaspeții veniți la sărbătoare vor fi poftiți la prânzul tradițional orheian. Bucătarii vor frige cârnăciori la grătar, care vor fi serviți gratuit tuturor celor prezenți la eveniment.

    Pentru oaspeții mici va fi pregătit un program special. În Piața Vasile Lupu, pentru prima dată va fi amenajat un Planetariu. La Casa de Cultură va fi montat spectacolul “Frumoasa Adormită”.

    Seara va avea loc un concert grandios de muzică ușoară și populară. Artiștii autohtoni precum Ionel Istrati, Vitalie Dani, Olga Ciolacu, Adriana Ochișanu, Igor Cuciuc, Zinaida Julea, Alexandru Lozanciuc, Iurie Sadovnic, Ian Raiburg și Igor Himich vor încinge atmosfera înainte ca pe scenă să urce invitații speciali ai evenimentului.

    Artistul român, Nicolae Guță, va fi primul care va face show și cântecele căruia îi va provoca pe orheieni la dans.

    Surpriza serii va fi însă interpreta de talie internațională, prima doamnă a orașului Orhei, Jasmin, care va încânta publicul cu un recital de excepție.

    Sărbătoarea va culmina cu un spectacol de focuri de artificii cu flacără rece și confeti.


    Тэги: , ,