• RU
  • MD
  • 10.10.2016 16:52





    octombrie 2016
    Lu Ma Mi Jo Vi Du
    « Sep    
     12
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    24252627282930
    31  





    7.10.2016 | 11:51

    Un oficial de rang înalt din armata SUA, dat afară din cauza cluburilor de strip-tease

    militari

    CHIŞINĂU, 7 oct – Moldova News. Generalul Ron Lewis, consilier militar al ministrului apărării american, a fost destituit pentru că obişnuia să-şi plătească facturile la cluburi de strip-tease cu cardul său de serviciu destinat misiunilor oficiale, potrivit unui raport publicat de Pentagon.

    Generalul avea, de asemenea, un comportament “neadecvat” cu femeile din anturajul său, afirmă documentul emis de Inspecţia generală a Ministerului Apărării SUA, citat de AFP.

    Ron Lewis este unul dintre ofiţerii americani cu carieră strălucită care au fost nevoiţi să-şi părăsească brusc în ultimele luni funcţiile din cauza unor probleme cu femei şi a suspiciunilor de incorectitudine.

    Generalul Michael Bobeck, fost pilot de elicopter într-o prestigioasă unitate a forţelor speciale americane, a fost forţat şi el să-şi părăsească postul la Statul Major Interarme american în luna septembrie.

    Pentagonul i-a reproşat o relaţie extraconjugală şi instalarea după divorţ într-un apartament plătit de un lobbyist al unui grup de afaceri din domeniul apărării, potrivit presei.

    Un alt ofiţer promiţător, generalul David Haight, a trebuit să-şi părăsească postul de comandă în primăvară după dezvăluirea unei relaţii aprinse comportament sexual deviant, conform mass-media.

    Motivele concedierii în septembrie a comandantului primei divizii de infanterie americane, generalul Wayne Grigsby, rămân în schimb misterioase.

    În ceea ce îl priveşte pe generalul Lewis, anchetatorii Pentagonului au stabilit în special că el se dusese într-un bar dintr-un cartier deocheat al Seulului în aprilie 2015 cu ocazia unei călătorii oficiale a ministrului american al apărării.

    Potrivit Inspecţiei generale, generalul – care nu neagă faptele – a plătit nota la “Candy Bar”, 1.125, 25 dolari, cu cardul său de serviciu.

    Un scenariu asemănător a avut loc în octombrie 2015, la “Cica Cica Boom” din Roma, care propune “spectacole sexy”, unde generalul – de asemenea în deplasare oficială – a plătit 1.755,98 de dolari cu cardul său de serviciu.

    Şeful Pentagonului, Ashton Carter, a publicat un scurt comunicat prin care îşi exprimă opinia despre concluziile raportului. “Aştept un comportament cât mai ireproşabil din partea personalului Ministerului Apărării, în special din partea angajaţilor care se află în posturile cele mai înalte”, a subliniat el.