• RU
  • MD
  • 26.11.2016 09:31





    noiembrie 2016
    Lu Ma Mi Jo Vi Du
    « Oct    
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    282930  





    17.11.2016 | 16:26

    Șase alimente criminale pe care le cumpărăm de la magazin

    photo: budennovsk.org

    photo: budennovsk.org

    CHIȘINĂU, 17 noi – Moldova News. Bill Marler a petrecut mai mult de 20 de ani luptând împotriva companiilor alimentare care îmbolnăvesc consumatorii. În prezent, Marler este implicat într-un proces împotriva companiei Chipotle, responsabilă de infectarea cu E.coli a mai multor consumatori.

    Cele şase alimente pe care acesta, expert în intoxicaţii alimentare, nu le consumă niciodată sunt scoicile sau alte fructe de mare crude.

    Potrivit lui Marler, scoicile pot fi periculoase pentru că absorb tot ce este în apa în care trăiesc. Pe măsură ce apele planetei devin tot mai poluate, sunt tot mai mari şansele ca tot ceea ce trăieşte în ele să devină din ce în ce mai toxic.

    De asemenea, fructele şi legumele ”prespălate”. Marler consideră că şansele ca alimentele să fie contaminate cresc pe măsură ce trec prin mai multe mâini. Cu cât un aliment este manipulat de mai multe persoane şi în mai multe locuri, cu atât şasele de a fi contaminat cresc.

    În listă se regăsesc și germenii cruzi, inclusiv germenii de grâu, germenii de lucernă, fasolea mung, trifoiul şi chiar ridichiile – toate pot fi contaminate cu E.coli sau chiar salmonella, avertizează expertul.

    Carnea crudă sau ”în sânge”, de asemenea ar fi periculoasă. Temperatura din interiorul cărnii trebuie să ajungă la peste 73-75 de grade Celsius pentru a ucide patogeni precum E.coli, salmonella şi alţii. Carnea crudă sau ”în sânge” este total nerecomandată.

    În opinia expertului și ouăle crude sau gătite insuficient ar fi periculoase. Este bine cunoscut faptul că ouăle crude pot răspândi salmonella, scrie The Independent.
    Laptele nepasteurizat şi sucurile de fructe ambalate. Laptele nepasteurizat, cunoscut şi sub denumirile de lapte nefiert sau lapte crud, poate fi contaminat cu diferite bacterii, virusuri şi paraziţi, mai avertizează Bill Marler.