• RU
  • MD
  • 08.10.2016 03:03





    octombrie 2016
    Lu Ma Mi Jo Vi Du
    « Sep    
     12
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    24252627282930
    31  





    5.10.2016 | 11:49

    Sputnik inaugurează Şcoala de jurnalism inovativ

    Sputnik

    CHIŞINĂU, 5 oct- Moldova News. „Școala de jurnalism inovativ Sputnik” va include mese rotunde și conferințe, dar și lecții practice pentru jurnaliști, master-class-uri, training-uri, seminare pe cele mai diverse teme de actualitate.

    Una dintre temele principale se va referi la activitatea mass-media în epoca tehnologiilor informaţionale și a dezvoltării rețelelor de socializare. Seminarele și master-class-urile vor avea loc în fiecare lună. Participanți ai proiectului pot deveni atât studenții care se specializează în media, cât și jurnaliștii cu experiență.

    Pentru a frecventa acţiunile Școlii este necesară completarea formularului pe site. Recepționarea cererilor pentru participarea la primul seminar va avea loc până la 15 octombrie.

    În cadrul proiectului vor lua cuvântul reprezentanți ai mass-media naționale și internaționale, profesori de la instituțiile de învățământ superior din Moldova și cunoscuți experți media, printre care Tatiana Mlecico, rectorul Universității Slavone, Rita Țvik, directorul general al Agenției „Novosti-Moldova”, Boris Parfentiev, profesor la facultatea de Radio și Televiziune a USM, Serghei Ciuricov, redactorul-șef la „Komsomoliskaia Pravda în Moldova”, Evghenii Sergheev, directorul canalului de televiziune „RTR-Moldova”.

    În cadrul cursurilor se va vorbi despre rolul și influența Internetului și reţelelor de socializare în crearea și distribuirea știrilor; aplicarea cunoștințelor de „conflictologie” în munca de reporter; practica de creare a știrilor „fierbinți” (breaking news), dar și regulile de organizare și realizare a transmisiunilor live text, radio și video.

    „Jurnalismul se dezvoltă astăzi într-o epocă a formatelor media care se înnoiesc permanent și a operativităţii fulger de transmitere a informaţiilor. Sarcina jurnalistului din generața nouă este doar de a recepţiona și a înțelege importanța știrii în context global, dar și de a găsi instrumentele corecte pentru a o transmite consumatorului”, a declarat directorul general al Agenţiei de ştiri şi radio Sputnik Moldova, Vladimir Novosadiuc.

    Sputnik (sputniknews.com) este o Agenţie de presă şi radio cu filiale multimedia în zeci de ţări ale lumii. Sputnik dispune de site, emisie radio digitală şi analogică, aplicaţii mobile şi conturi pe reţelele de socializare. Abonaţii Sputnik beneficiază 24 de ore din 24 de ştiri în limbile engleză, arabă, spaniolă şi chineză.