• RU
  • MD
  • 29.10.2016 20:56





    octombrie 2016
    Lu Ma Mi Jo Vi Du
    « Sep    
     12
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    24252627282930
    31  





    21.10.2016 | 10:07

    Ilan Șor: este uimitor cum puterea și opoziția, care pretind că se urăsc între ele, își unesc forțele împotriva noastră

    Илан Шор 2

    CHIȘINĂU, 21 oct – Moldova News. Partidul Șor, ca forță politică, a devenit foarte incomod atât puterii, cât și opoziției. Așa a comentat liderul formațiunii, Ilan Șor, demersul Comisiei Electorale Centrale către Curtea de Apel de Chișinău prin care cere examinarea anulării hotărîrii CEC cu privire la înregistrarea Innei Popenco în calitate de candidat la funcţia de Președinte al Republicii Moldova, desemnat de către Mișcarea Social-Politică „Ravnopravie”.

    ”Nici autoritățile, nici opoziția nu are nimic să arate alegătorilor ca exemplu al realizărilor sale. Nici autoritățile, nici opoziția nu poate accepta faptul că în arena politică a apărut un partid, care nefiind prezent în Parlament sau Guvern, rezolvă probleme reale ale oamenilor simpli, ale cetățenilor Republicii Moldova. Asemenea acțiuni ale Partidului Șor diferă brusc de stilul lor de activitate politică”, a declarat Șor.

    În opinia lui Șor, și puterea și opoziția preferă să împartă țara și societatea după vectorul geopolitic, decât să se ocupe nemijlocit de îndeplinirea responsabilităților lor directe: să aibă grijă de oameni, să rezolve problemele sociale ale cetățenilor.

    ”Numai astfel poate fi explicat faptul că ei continuă să mă țină în arest la domiciliu, lipsindu-mă de posibilitatea de a-mi îndeplini responsabilitățile în calitate de primar al orașului Orhei. Numai astfel poate fi explicată judecata pe care au organizat-o la CEC asupra candidatului nostru, Inna Popenco, creând tot felul de obstacole în campania electorală”, anunță Șor prin intermediul avocaților săi.

    ”Este uimitor cum puterea și opoziția, care pretind că se urăsc între ele, își unesc forțele împotriva noastră și a candidatului nostru”, a concluzionat liderul Partidului Șor.

    Decizia CEC vine în contextul examinării contestației depuse la comisie de către concurentul electoral, Silvia Radu, care relevă că Inna Popenco, concurentul electoral desemnat de Mișcarea Social-Politică „Ravnopravie” a folosit, în cadrul campaniei electorale pentru alegerile Președintelui Republicii Moldova din 30 octombrie 2016, mijloace bănești nedeclarate.