• RU
  • MD
  • 29.10.2016 20:56





    octombrie 2016
    Lu Ma Mi Jo Vi Du
    « Sep    
     12
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    24252627282930
    31  





    24.10.2016 | 17:23

    Ilan Şor: în ciuda acestui circ electoral, noi vom continua să ajutăm oamenii

    Илан Шор Ilan Șor

    CHIŞINĂU, 24 oct – Moldova News. M-au ținut în arest ca să nu candidez, m-au ținut în arest ca să nu o pot susține pe Inna Popenco, m-au ținut în arest ca să nu pot merge la oameni și să le spun adevărul. Și asta nu le-a fost de ajuns. Cu acest mesaj trimis prin intermediul avocaţilor vine, luni, primarul Orheiului, Ilan Şor, liderul Partidului Şor, după ce Popenco a fost exclusă din cursa pentru alegerile prezidenţiale.

    „Bărbații duri de la putere au decis să se războiască cu o femeie care, de sine stătător a încercat să câștige încrederea oamenilor și să le ofere posibilitatea să aleagă un om care nu este asociat cu actuala putere sau cu interese străine. Ei sunt niște lași și mizerabili, ei i-au luat în râs pe locuitorii Orheiului, iar asta nu va rămâne fără consecințe. Care a fost vina Innei? Că ea nu este unul dintre candidații mascați ai puterii? Că pe ea nu o cheamă Maia și că americanii nu au cerut susținerea ei? Că ea nu a făcut parte din guvernarea distructivă?”, se întreabă Şor.

    Potrivit edilului, în aceste condiţii nici nu poate fi vorba despre alegeri prezidenţiale în Moldova.

    „Nici nu poate fi vorba. Este un show regizat de mult timp, în care sunt implicați cei de la putere, dar și reprezentanții așa-numitei opoziției de dreapta. La început, l-au tras pe sfoară pe Năstase, pentru ca să se retragă din cursa electorală, așa cum el într-adevăr nu a avut vreo înțelegere cu puterea. După care, ei și-au continuat proiectul elaborat cu mult timp înainte”, mai spune Ilan Şor.

    Primarul oraşului Orhei susţine că nu vrea să se pomenească în locul lui Andrei Năstase, „care va înțelege că a fost tras pe sfoară”, dar nici în locul celor care vor merge duminică la vot, „iar mai târziu vor afla că au fost folosiți doar în scenariul diabolic”.

    „În ciuda acestui circ electoral, noi vom continua să le ajutăm persoanelor în vârstă, pensionarilor și veteranilor. Magazinele sociale vor fi deschise și vor funcționa în toată țara. Eu nu le voi permite să-i calce în picioare pe pensionari. Puterea crede că, prin samovolnicia sa, ne-a oprit? Dimpotrivă, prin acțiunile lor, ei ne-au transformat într-o adevărată forță politică. Puterea a treia! Și noi vom continua lupta noastră. Până la victorie!”, a conchis Ilan Şor.

    Edilul a reiterat apelul către orheieni pe care i-a îndemnat să nu meargă la vot.