• RU
  • MD
  • 29.10.2016 20:56





    octombrie 2016
    Lu Ma Mi Jo Vi Du
    « Sep    
     12
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    24252627282930
    31  





    21.10.2016 | 19:40

    Curtea de Apel a decis excluderea Innei Popenco din cursa prezidențială

    Инна Попенко

    CHIȘINĂU, 21 oct – Moldova News. Curtea de apel Chișinău a admis, vineri, cererea Comisiei Electorale Centrale privind anularea înregistrării concurentului din partea “artidului Şor, Inna Popenco.

    CEC şi candidatul la funcția de șef al statului, Silvia Radu, au depus la Curtea de Apel Chișinău un demers privind excluderea din cursa electorală a candidatului Popenco. Silvia Radu și-a exprimat dezacordul în legătură cu acțiunile întreprinse de reprezentanții ”Partidului Șor”, care au participat la distribuirea cardurilor prin intermediul cărora cetățenii cu venituri mici vor putea procura mărfuri la un preț redus din magazinul social care urmează să fie deschis la Chișinău.

    Decizia Curții de Apel poate fi atacată prin recurs la Curtea Supremă de Justiție timp de trei zile. Avocații Innei Popenco au depus deja un recurs la Curtea Supremă de Justiție.

    Potrivit lui Popenco, acest proiect social există de mai bine de un an, iar până la demararea campaniei electorale, la Orhei, au fost deschise 5 magazine de acest fel.

    ”Indiferent dacă voi participa sau nu la cursa prezidențială, în toată țara vor fi deschise 100 de magazine sociale”, a declarat Popenco.
    Avocatul Denis Ulanov a declarat că argumentele autorilor sesizării la Curtea de Apel se bazează doar pe presupuneri și o interpretare neprofesionistă a legii.

    Președintele fracțiunii majoritare a Consiliului local Orhei, Pavel Verejanu, a declarat că decizia de vineri a Curții de Apel „este o fărădelege a autorităților îndreptată împotriva noastră, a locuitorilor Orheiului!”

    ”Candidatul nostru este un simplu medic din Orhei. Candidatul nostru a fost înaintat de orheieni. Ei au văzut relizările din oraș. Realizări, cu care nu se poate lăuda niciun oraș din țară. Chiar și Chișinăul! Și iată, poporul a decis să extindă aceste succese în întreaga țară. Să înainteze la funcția de șef de stat un om de rând. Dar nu știu de ce, asta nu i-a plăcut clasei noastre politice”, a declarat Verejan.

    Consilierii locali din Orhei califică astfel de acțiuni drept fărădelegi și încălcări ale valorilor democratice fundamentale.

    ” Este rușinos, este nedrept. Și în special este jignitor pentru toți orheienii”, a spus Verejan.

    Inna Popenco a anunțat pentru sâmbătă, 22 octombrie, la ora 11.00, o conferință de presă care va avea loc la centrul multimedia Sputnik Moldova, situat pe adresa Ștefan cel Mare și Sfânt 202.