• RU
  • MD
  • 08.11.2016 22:35





    noiembrie 2016
    Lu Ma Mi Jo Vi Du
    « Oct    
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    282930  





    4.11.2016 | 11:31

    Avocaţi: Ilan Şor rămâne primarul legal al oraşului Orhei

    photo: ru.sputnik.md

    photo: ru.sputnik.md

    CHIŞINĂU, 4 noi – Moldova News. Ilan Șor este îndreptățit legal să-și exercite pe deplin atribuțiile de funcție în calitate de primar al oraşului Orhei, au declarat vineri în cadrul unei conferinţă de presă la Centrul multimedia Sputnik din Chişinău avocaţii Denis Ulanov şi Iulian Balan.

    „În circumstanțele când demersul Procuraturii Anticorupție cu privire la suspendarea din funcție a primarului orașului Orhei a fost respins, iar decizia Curții de Apel Chișinău cu privire la aplicarea măsurii preventive, arestul la domiciliu, nu conține vreo interdicție expresă conexă exercitării atribuțiilor de serviciu, considerăm că Ilan Șor este îndreptățit legal să-și exercite pe deplin atribuțiile de funcție în calitate de primar”, a declarat avocatul Denis Ulanov.

    Potrivit avocatului Iulian Balan, prevederile legale care indică că mandatul primarului încetează înainte de termen în cazul imposibilității exercitării atribuțiilor pe o perioadă mai mare de 4 luni consecutive, nu sunt aplicabile primarului Ilan Șor.

    „Dânsul cu bună credință și dăruire de sine și-a îndeplinit toate atribuțiile prevăzute la art.29 al Legii cu privire la administrația publică locală”, a notat Balan.

    Apărătorul a declarat că, dispozițiile emise de către primarul Ilan Șor au trecut controlul legalității prin verificarea acestora de către Oficiul Teritorial al Cancelariei de Stat.

    „Nu există notificări sau acțiuni în instanță a Oficiului Teritorial al Cancelariei de Stat Orhei cu privire la contestarea legalității actelor emise de către primarul Ilan Șor”, a precizat Balan.

    De asemenea, Curtea Constituțională într-o soluție pe o cauză asemănătoare a statuat că prin restrângerea dreptului la muncă urmează să se asigure caracterul proporțional și să se ofere garanții suficiente care să excludă acțiunile arbitrare sau abuzive, iar în lipsa unei legături directe a presupusei fapte penale comise cu funcția deținută se încalcă principiul proporționalității, măsura fiind excesivă în raport cu obiectivul ce trebuie atins.

    Prin urmare lipsesc circumstanțele de fapt și de drept care ar servi drept impediment întru exercitarea atribuțiilor de serviciu ale primarului orașului Orhei, conchid avocaţii lui Ilan Şor.