• RU
  • MD
  • 20.09.2016 23:49





    septembrie 2016
    Lu Ma Mi Jo Vi Du
    « Aug    
     1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    2627282930  





    14.9.2016 | 16:28

    Inna Popenco: Trebuie să majorăm cheltuielile sociale, dacă vrem să eradicăm sărăcia

    Инна Попенко

    CHIŞINĂU, 14 sept – Moldova News. Candidatul desemnat la funcţia de preşedinte al ţării, Inna Popenco, consideră că cea mai stringentă problemă pentru Moldova este nivelul înalt de sărăcie în societate. Lupta cu sărăcia va fi prioritatea absolută a Innei Popenco în cazul în care va fi aleasă în funcţia de preşedinte al ţării. Declaraţia a fost făcută de Inna Popenco în cadrul unui interviu pentru „Komsomolskaia pravda”.

    „În calitate de preşedinte al ţării voi insista pe un buget de orientare socială, voi respinge toate legile cu caracter antisocial şi toate hotărârile de Guvern care vor complica şi mai mult viaţa cetăţenilor simpli. Voi insista pe majorările repetate ale salariilor şi pensiilor”, a declarat Inna Popenco.

    În opinia sa, a tăia din cheltuielile sociale înseamnă a contribui la procesul de dispariţie a populaţiei Moldovei.

    „Trebuie să punem capăt acestei practici vicioase. Trebuie să reducem cheltuielile orientate pentru întreţinerea funcţionarilor, pentru Armata de care nu avem nevoie. Dar nu cele orientate pentru salarii, pensii şi stipendii! Nu cheltuielie pentru educaţie şi sănătate!”, a subliniat candidatul desemnat la funcţia de preşedinte.

    Inna Popenco a declarat că în cazul în care va fi aleasă preşedinte va împrumuta din experienţa pozitivă de administrare în oraşul său natal, Orhei, unde în ultimul an sunt implementate un şir de proiecte sociale, care au menirea să susţină păturile socialmente-vulnerabile.

    „Au fost deschise magazine sociale, unde pensionarii au posibilitate să cumpere produse de primă necesitate la preţuri minime, au fost micşorate tarifele la serviciile comunale, se acordă compensaţii pentru locuitorii oraşului, ajutor material nevoiaşilor , ajutor social pentru naşterea copiilor, compensarea cheltuielilor din bugetul primăriei pentru fondul părintesc în şcoli în mărime de 400 de lei pentru fiecare elev. Nu pot să le enumăr pe toate. Dacă toate acestea au fost posibil de realizat în Orhei, atunci e posibil şi la nivel de ţară”, a declarat Inna Popenco.

    Candidatul desemnat a precizat că va deschide un fond prezidenţial de unde vor fi finanţate toate proiectele sociale în toată Moldova.

    Inna Popenco, medic în Spitalul raional din Orhei, a fost desemnată în calitate de candidat la funcţia de preşedinte al ţării de locuitorii din Orhei şi susţinută de Mişcarea social-politică „Ravnopravie”.