• RU
  • MD
  • 13.01.2017 14:05





    noiembrie 2016
    Lu Ma Mi Jo Vi Du
    « Oct   Dec »
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    282930  





    28.11.2016 | 16:28

    La Moscova, au avut loc consultări politice moldo-ruse la nivel de viceminiştri ai afacerilor externe

    rm rusia

    CHIȘINĂU, 28 nov – Moldova News. La 29 decembrie, la Moscova, se va întruni în ședință Comisia interguvernamentală moldo-ruse pentru cooperare economică.

    În capitala Rusiei a avut loc, luni, o nouă rundă de consultări politice moldo-ruse la nivel de viceminiştri ai afacerilor externe. Delegaţia moldovenească a fost condusă de viceministrul afacerilor externe și integrării europene Lilian Darii, iar cea rusă de către secretarul de stat, viceministrul afacerilor externe, Grigori Karasin.

    ”În cadrul consultărilor a fost examinat un spectru larg de chestiuni actuale de pe agenda relaţiilor bilaterale moldo-ruse, în particular, promovarea dialogului politic, perspectivele cooperării în domeniul comercial-economic, interacţiunea în sfera cultural-umanitară, consolidarea cadrului juridic al colaborării dintre cele două state”, anunță Ministerul moldovean de Externe.

    Părţile au menţionat importanţa dezvoltării în continuare a dialogului politic la diferite niveluri în vederea depăşirii dificultăţilor şi problemelor care mai persistă în relaţiile bilaterale moldo-ruse şi asigurării dinamicii pozitive în dezvoltarea cooperării reciproc avantajoase în domeniile de interes comun.

    Interlocutorii au salutat reluarea activităţii Comisiei interguvernamentale modo-ruse pentru cooperare economică, următoarea şedinţă a căreia se va desfăşura la Moscova, la 29 noiembrie.

    Cei doi diplomaţi au făcut un schimb larg de opinii pe marginea procesului de reglementare a conflictului transnistrean. Ei au salutat reluarea după o pauză de doi ani a negocierilor în formatul „5+2” şi au reiterat interesul comun în asigurarea unei dinamici pozitive în promovarea acestui proces, inclusiv în cadrul dialogului direct dintre Chişinău şi Tiraspol şi a grupurilor de lucru pentru realizarea măsurilor de întărire a încrederii.

    Viceministrul Darii a reiterat poziţia autorităţilor moldoveneşti privind necesitatea retragerii trupelor ruse şi a muniţiilor de pe teritoriul Republicii Moldova, cât şi oportunitatea transformării actualei operaţiuni de menţinere a păcii de pe Nistru într-o misiune civilă cu mandat internaţional.